Rastplatser

Välkommen till vår omfattande guide över rastplatser i Sverige. Denna karta sträcker sig från det vindpinade Trelleborg i söder till Kirunas snötäckta landskap i norr, erbjuder en mängd rastplatser som bidrar till en behaglig och säker resa genom Sverige.

Vårt vackra land är känd för sin naturrikedom och kulturella mångfald. Oavsett om du är på en lång bilresa, cykeltur eller vandring, finns det många rastplatser tillgängliga för att sträcka på benen, fylla på med energi eller bara njuta av den omgivande naturen.

Från Skåne till Lappland, varje region har sina unika platser och sevärdheter. I denna guide har vi inkluderat rastplatser från den kustnära E6:an på västkusten till det fjällnära E10 i norr och från E4:an som löper genom hela Sverige till det lantliga Riksväg 70.

Varje rastplats på vår karta är markerad med en ikon. Klicka på en ikon för att få mer information om den specifika platsen, inklusive tillgängliga faciliteter, som toaletter, picknickbord, grillplatser och eventuella närbelägna sevärdheter.

Vi har gjort vårt bästa för att inkludera så många rastplatser som möjligt i denna guide. Men det är alltid en bra idé att planera din rutt i förväg och kontrollera öppettider och tillgänglighet, särskilt under lågsäsong.

Oavsett om du är en lokal invånare som vill utforska mer av ditt hemland, eller en besökare som söker den perfekta svenska roadtrip-upplevelsen, hoppas vi att denna guide hjälper dig att njuta av det bästa som Sverige har att erbjuda.